A számítógép egy gonosz jószág, mindig pontosan azt csinálja, amit mondunk neki. Főleg, ha az különbözik attól, amit gondolunk.

Az Algoritmizálás szakkörön azt próbáljuk meg átadni, hogyan lehet engedelmességre szoktatni a számítógépet, hogy azt csinálja, amit akarunk. Versenyfeladatok megoldásán keresztül vezetünk be Benneteket a programozás csodálatos világába.

Hogy bejuss, ki kell találnod a jelszót! Milyen programozási fogalomra gondolsz, ha egy farkába harapó rókát látsz? Csak egy szó!

Próbáltál már a semmiből valamit teremteni? Egy gondolatból egy kézzelfogható tárgyat? Nem varázslat, nem bűvészet, egy kis programozás, és egy kicsivel több matek. A 3D szakkörön a háromdimenziós nyomtatással ismerkedhetsz meg, megtanulhatod, hogy az Általad kitalált gondolat hogyan fordítható le a számok nyelvére, azért, hogy egy nyomtató elkészíthesse.

Hogy kitáruljon a kapu, csak a varázsigét (a jelszót) kell kitalálnod. Tudod, hogy hívják a pofon vágott téglatestet? Kérdezd meg a matektanártól, ha ő sem tudja, akkor az már para...